Παλαμάρι Σκύρου: Επίσκεψη σ’ έναν προϊστορικό οχυρωμένο οικισμό της εποχής του Χαλκού – Μέρος Ι

Aikaterini Tempeli

.

Palamari 2 -Skyros

.

Το αυτοκίνητο κινείται προς το Βορρά του νησιού. Προς εκείνο το τμήμα δηλαδή της Σκύρου που είναι καταπράσινο και τα πεύκα, τα σκίνα, κάνουν τον αέρα να μυρίζει αλλιώς. Το βλέμμα μου αιχμαλωτίζουν πότε μικρά κατσικάκια που ψάχνουν έναν ίσκιο για ν’ αναπαυτούν πηδώντας αστεία από ‘δω κι από ‘κει, πότε τα πασίγνωστα μικρόσωμα αλογάκια που βόσκουν αμέριμνα και πότε περήφανοι μαυροπετρίτες που ζυγίζονται στον αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Βλέπω τον χωματόδρομο με την καφέ πινακίδα που υποδηλώνει αρχαιολογικό χώρο και το τοπίο αλλάζει σύντομα εμπρός μου. Αγροτική περιοχή, βατός ο δρόμος αλλά με συνεχείς στροφές. Καταλαβαίνω απ’ το ιώδιο που μυρίζω και τις πυκνές καλαμιές που φύονται τριγύρω πως οδηγούμαι κοντά στη θάλασσα. Στον οχυρωμένο δηλαδή προϊστορικό οικισμό του Παλαμαρίου.

Για το συγκεκριμένο μέρος είχα διαβάσει πολύ πριν το δω με τα μάτια μου. Κι έχει όντως κάτι το υποβλητικό ο αρχαίος τόπος που άκμασε στην…

View original post 565 more words

2 thoughts on “Παλαμάρι Σκύρου: Επίσκεψη σ’ έναν προϊστορικό οχυρωμένο οικισμό της εποχής του Χαλκού – Μέρος Ι

  1. Ελπίζω να σας ταξίδεψα λίγο με τις λέξεις μου κι εύχομαι ολόψυχα να ‘χετε την ευκαιρία να τα δείτε από κοντά όλα αυτά και να γνωρίσετε ένα πανέμορφο νησί, σαν τη Σκύρο. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ.

    1. Πραγματικά είναι απ’ τα ομορφότερα νησιά μας, εδώ στις Σποράδες, απέναντι απ’ το Βόλο πού ‘μαστε για καλοκαίρι ως τέλη αυγούστου, κι απ’ όπου κατάγομαι, κι έχουμε ενοικιαζόμενα απ’ το 67 στις Αλυκές Βόλου…ευχαριστώ εγώ πρώτα…καλή ξεκούραση και καλή συνέχεια σε ό, τι δημιουργείς. Καλό ξημέρωμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s