Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης: Εντυπωσιακές Κόρες, ένας μεθυσμένος Έρωτας κι ο δαιμονικός Στρυμόνας

Aikaterini Tempeli

.

KODAK Digital Still Camera

.

Αν υπάρχει ένας τόπος με σημαντικότατη ιστορία για τον οποίο όμως δεν χρειάζεται να γράψω πολλά πράγματα, επειδή τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς στο προσκήνιο, αυτός είναι η Αμφίπολη. Εξαιτίας των ευρημάτων που ήρθαν εκεί στο φως απ’ την ανασκαφική ομάδα της οποίας ηγείται η κυρία Κατερίνα Περιστέρη, εκατοντάδες άρθρα γράφτηκαν και διφορούμενες απόψεις κατατέθηκαν απ’ τους απανταχού ειδικούς, σχετικά με το περίφημο ταφικό μνημείο, την “ταυτότητα” των νεκρών του αλλά και την εποχή που πιθανότατα κτίστηκε.

Φυσικά και δεν θα μπούμε σ’ αυτή την μεγάλη συζήτηση, όχι μόνο γιατί  δεν διαθέτω τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και γιατί ο σκοπός της σημερινής ανάρτησης είναι άλλος: να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου απ’ όσα είδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης το οποίο στεγάζει πολλούς αιώνες ιστορίας.

.

KODAK Digital Still Camera

.

Πρόκειται για ένα καινούριο σχετικό Μουσείο, μιας και εγκαινιάστηκε το 1995, όμως οι εργασίες ανέγερσης του ξεκίνησαν  απ’ το…

View original post 561 more words

Advertisements

2 thoughts on “Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης: Εντυπωσιακές Κόρες, ένας μεθυσμένος Έρωτας κι ο δαιμονικός Στρυμόνας

  1. Πόσα μπορούμε να μάθουμε ταξιδεύοντας κι επισκεπτόμενοι τέτοιους χώρους… Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ και γι’ αυτή τη φορά.

    1. Καλησπέρα, έτσι ακριβώς όπως το θέτετε καλή μου φίλη…τη τελευταία φορά μάλιστα που επισκεφτήκαμε με μεγάλη αγάπη τον σχεδόν ”θρησκευτικό”, ιερό χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου και βλέποντάς το βέβαια κατάμεστο και με δικούς μας, εκδρομείς, φοιτητές και Κινέζους κατά κύριο λόγο, αισθανθήκαμε τέτοιο δέος, ομορφιά, πάθος και μία μυστηριακή αίσθηση συνένωσης δύο παράλληλων χρονικών συμπάντων, της τότε και της σημερινής Ελλάδας, ένα τρισδιάστατο χάσμα στο οποίο ανάμεσά του ζούμε όλοι μας, λίγοι όμως το διαισθανόμαστε στη ψυχή μας…κάπως έτσι νιώθω και με τις υπέροχες αρχαιολογικές σας περιηγήσεις, ένα μεγάλο ευχαριστώ, καλή βδομάδα με δύναμη σε όλα όσα μας προσφέρετε !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s