ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ… ΓΙΑΤΙ ”ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ” !

46366307_2215645605134822_7721603646265229312_n

Δεν έχω πρόθεση να πείσω κανέναν και ούτε με αφορά! Είπα πως δεν θα ασχοληθώ(,αλλά,πνίγομαι και δεν το λες και καλό στην ηλικία μου), γνωστές κάθε χρόνο οι… πρεμουρες απαξίωσης, που επίσης τις έχω γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων μου! Επίσης δεν θα διδάξω Ιστορία,, οι πληροφορίες είναι εκεί έξω, εύκολα προσβάσιμες και τεκμηριωμένες, που να χτυπάς κωλαράκι κάτω δεν αλλάζουν! Δυστυχώς για σένα!
Η χιλιοειπωμενη τσίχλα πως νεκροί δεν υπήρξαν ποτέ (ή ότι οι νεκροί ήταν έξω από το Πολυτεχνείο λες και μιλάμε για το κτήριο και όχι για την ουσία της εξέγερσης) είναι τόσο αστεία, που απαξιώ για την απάντηση! Εκτός και αν αμφισβητείς έρευνα χρόνων, δύσκολη, επίπονη και συνεχιζόμενη! Θα μου πεις ποιο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών κουκλίτσα μου, εγώ ξεπεταω δέκα δέκα τις σελίδες της Ιστορίας! Και θα σε ρωτήσει η κουκλίτσα :Αφού πέθανε ρε φιλαράκι το Πολυτεχνείο γιατί τέτοια λύσσα να σκοτώσεις ένα πτώμα?!!! ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ΖΕΙ!! Θες δεν θες! Και ξέρεις γιατί? Γιατί ήταν μια πράξη αντίστασης σε μια εξουσία που πολιτικά και ιδεολογικά την ΝΊΚΗΣΕ!!! Γιατί η αντίσταση είναι ΙΔΕΑ πρώτα και μετά πράξη και οι ιδέες είναι πάντα ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΕΣ!!
Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να τις αλλοιώσει, να τις καπηλευτεί,, κανένα παρατράγουδο,κανένα επεισόδιο, κανένα
.. λαγουδάκι να τις μειώσει!! Στέκονται εκεί, άσβεστη ΜΝΗΜΗ! Φυσικά κάποιοι από κείνους το εκμεταλλεύτηκαν! Αλλά ήταν και είναι άνθρωποι και όχι θεοί! Τότε όμως ήταν εκεί, με ότι αυτό σημαίνει! Το Πολυτεχνείο ποτέ δεν εξαντλήθηκε στην Δαμανάκη, στον Λαλιώτη και τους όμοιους τους, ούτε καν στους φοιτητές του ! Ήταν η Νομική, ήταν οι οικοδόμοι, ήταν οι αγρότες, ήταν ο πατέρας μου και η μάνα μου, απλοί ακομμάτιστοι άνθρωποι, που την προηγούμενη της εξόδου καθισμένοι στα πεζοδρόμια ενώναν φωνή στο πλήθος! Αυτό είναι το δικό μου Πολυτεχνείο, που πάντα θα ζει! Το δικό μου Πολυτεχνείο, όπως το έζησα, τότε στο σπίτι μου στου Ζωγράφου, τόσο κοντά στο Γουδί, τόσο κοντά στην Γαρδένια, για όσους ξέρουν τι σημαίνει ιστορικά αυτό!! Αν και παιδί, κάθε στιγμή του έχει χαρακτεί ανεξίτηλα! <Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο, λαέ της Αθήνας είμαστε άοπλοι, είμαστε άοπλοι, έχουμε ανάγκη από αίμα >στο ραδιόφωνο, τον πατέρα μου και τον θείο μου στην πόρτα και τις γυναίκες να μην ξέρουν τι να κάνουν, να κρύψουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων ή να φύγουν μαζί τους?
Αυτό είναι το δικό μου Πολυτεχνείο, εκείνων των στιγμών, που το έζησα βιωματικά, σε αντίθεση με μια επαρχία, που είχε την τύφλα της για ευνόητους λόγους! Και αν νομίζεις πως συναισθηματικό το έργο λόγω της μικρής μου ηλικίας και της έντασης της προσλαμβάνουσας η απάντηση είναι τόσο απλή!! Εάν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο τι θα γινόταν? Η Ιστορία δεν γράφεται με το <εάν >, αλλά μέτριας αντίληψης και γνώσης μυαλό μπορεί να απαντήσει!! Κάθε άλλη περίπτωση είναι ακόμα μια καχύποπτη, ύποπτη ή παντελώς ανόητη φωνή!!!!!!!!!! Ξαναχτυπήστε κωλαράκι τώρα, όσοι, γιατί προφανώς δεν σας άρεσε η γνώμη της ξανθιάς! Αλλά τάπαμε!! Μεγάλο κορίτσι και απαξιει!! Γιατί μπορεί! 🙂

Tini Papageli-Pantazi 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: